Folyamatosan kanyarodna a Volvo

2017.03.28. 10:59

Helló Doki!

Szeretném a segítségét kérni. Az autón elnehezült a kormányzás attól függetlenül, hogy az autó áll vagy halad. Olyan mintha nem működne a szervószivattyú. Valamint haladás közben kanyarban furcsán viselkedik az autó és nem áll vissza a kormány. A szivattyú cserélve, (új!) Ön szerint, mi lehet a probléma?

Gábor

Helló Gábor!

Ha a kormányrásegítés valóban hibátlanul működik - olajtöltet, meghajtás, olaj-cirkuláció rendben, akkor leginkább az első futómű tüzetes ellenőrzése javasolt. A szervó álló, lassan guruló jármű esetében szükséges, menet közben nincs nagy rásegítés-igény, a szabályozható rendszerek ekkor le is csökkentik a beavatkozásuk mértékét.

Ha a futómű geometria rendben van, a kitekert kormány egyenesben vissza kell térjen középállásba guruló autó esetében - a bevásárlókocsi kerekeihez hasonlatosan.

Ha valamelyik alkatrész szorul - toronycsapágy, gömbfej, kormánymű, stb. - a geometria visszatérítő hatása nem tud érvényesülni. Érdemes emelőn állva lekötni a két összekötő gömbfejet, és úgy ellenőrizni a futóművet/szervót.

A sokat futott autó esetében a kormánymű lógása, szorulása, koppanása, olajvesztése előfordulhat, valamint az is, hogy a felújított/javított kormánymű rosszul lett beállítva, és nehezen tekerhető át, esetleg megszorul. A futómű azonnali ellenőrzése, hibaelhárítása javasolt!

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.