Fékezek, de nem látszik

2017.06.09. 10:40

Üdv Dokik!

Mercedes 200 diesel (2000 cm3) C class 1994. Nem működik a féklámpám egyik oldalon sem. Kivettem a fékpedálnál levő kapcsolót, de műszeres mérés szerint az jó. Az izzókat is kimértem, azok is jók. Mi lehet a hiba és hol lehet kezdeni a javítást?

Károly

Kedves Károly!

A típusban két fajta féklámpa kapcsoló is előfordulhat: kettő és négy csatlakozós kivitel, ez utóbbi az ABS/ESP-t tartalmazó autókban található meg. A kétszer két láb két kapcsolót takar, melyek egymással szemben dolgoznak - amíg az egyik nyitva van, a másik ugyanakkor zárva, és fordítva.

Bármely kivitel is lenne a pedálok felett, a tápfeszültség meglétének ellenőrzése az elsődleges feladat, nem kizárt hogy egy sima biztosíték probléma áll a háttérben, melyet akár egy zárlatos utánfutó is okozhatott. Szerencsére a típus biztosítékai a motortérben jól látható helyen, konkrétan lokalizálhatóan kerültek elhelyezésre, a kétnyelvű leírás alapján könnyen azonosítható a releváns biztosító.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.