Melegben zajos a benzinszivattyú?

2017.07.02. 12:50

Kedves Autódoktor!

Első nagyobb útra mentünk hétvégén a 2002-es 1.8-as Ford Mondeoval. Korábban nem tapasztaltuk ezt, a légkondit is csak kipróbáltuk előtte, rövidebb úton. Szombaton nagy meleg volt, és azt vettük észre, hogy a gyújtás ráadásánál búgó hang jön a benzinszivattyú irányából. Illetve amikor menet közben figyeltük, szintén szólt, de csak időszakosan. A légkondit is használtuk, arra is lehet gyanakodni.

Vasárnapra már lehűlt az idő és reggel már megnézte egy szerelő, de nem hallottuk a hangot. Majd hazafelé menet ismét előjött a hang, de már újra meleg volt és a légkondi is ment. Érdemes aggódni, vagy nézessük meg azért? Ha mondjuk ott épp nem jön elő a hiba, akkor meg feleslegesen vittük be. Ha ez hibajelenség egyáltalán.

Andor

Kedves Andor!

Ha az autóban levő tizenöt éves benzinszivattyú hangossá vált, nem érdemes megvárni amíg üzemzavart okoz, a legjobb lenne a tettek mezejére lépni, és egy új pumpát beszerezni. A klíma használata nem jelent alapvető összefüggést a tapasztalt hanggal kapcsolatosan, a külső hőmérséklet annál inkább.

A biztos diagnózis érdekében érdemes a zúgó hang jelentkezésekor szemlére vinni az autót, de ha a hátsó ülések leborítása után a padlólemez irányából hallható az erős zümmögés, a bűnös villanymotor cseréjének igénye megalapozott. Lehet, hogy elmenne még évekig hangosan, de ne kockáztasson.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu