Daráló hang lassú gyorsításkor

2017.08.26. 09:17

Szép napot!

Békalámpás Civicemnél lassú gyorsításkor viszonylag erősen hallható, daráló hang jelentkezik, 1-4. fokozatban. Az 5. csendes.

Váltóra gyanakszom, ha üresbe teszem menet közben, akkor eltűnik a hang.

Vigyem váltófelújításra szakosodott szervizbe?

SCS

Kedves SCS!

Az említett szériánál és az utána következőnél is előfordulhatnak váltóhibák, kisebb konstrukciós gondok akadnak a dobozon belül, melyek a bontott fődarabok esetében szintén kijöhetnek, úgyhogy leginkább tényleg a javítás marad. Az autó használata jelen állapotában nem javasolt, mert a mechanikai állapot romlása esetén a javíthatóság lehetősége elveszhet. Szerencsére számos Hondára specializálódott szervizt talál a neten országszerte, általában náluk még a cseredarabos, felújított megoldás is elérhető, így az ár is előre betervezhető, és az autót sem kell sokáig nélkülöznie. A meglévő váltó javításánál csak megbontás után lenne meghatározható a pénz-idő ráfordítási igény. Az autóban levő váltó esetében a leengedett váltóolaj minősége árulkodhat a bent levő állapotokról, de az olaj cseréjét feleslegesnek gondolom: a fémhiányt nem nagyon lehet mással kezelni.

Ha kérdését egy régi Csehszlovák filmben tette volna fel, a válasz az lett volna: ha lassú gyorsításnál darál, gyorsítson inkább tempósabban.

Remélem segíthettem!

Gulyás Márk - www.deltamark.hu