Leheletnyit fűt a Swift

2018.12.15. 10:59

Üdv Autódoktor!

Az őrületbe kerget a kocsim (Suzuki Swift, 1999-es, 1.0) Leheletnyi fűtésem van már kb. 2 éve, és nem jövünk rá a hiba okára!

A termosztát vadi új,tökéletesen teszi a dolgát. A víz beáll üzemi hőmérsékletre. Fűtőradiátorhoz bemenő cső forró, kimenő elég meleg.

Átmostam az egész rendszert, szép tiszta, új hűtőt is kapott, minden úgy működik ahogy kell, még a fűtőradiátor csöveit is lekötöttem, és átmostam már ecettel, citromsavval, vízkőoldóval. Nem sok kosz volt benne, teljesen átjárható. De fűtés az nincs, csak épp annyi, mintha valakinek a lehelete jönne a szellőző nyílásokból. Őrület!!!! Ja és a műszerfal alatti fűtésbox mechanikája is rendben működik. Mi lehet amit még nem próbáltam?

Péter

Kedves Péter!

Mielőtt teljesen megőrülne, próbáljon bele egy új fűtőradiátort. Kilencvenkilenc autószerelő ezt ajánlja, a századik én vagyok. A radiátorba jutott, ott tanyát vert finom szennyeződés sok esetben nem távolítható el, a kézben tartott új és régi alkatrész súlyából is szokott érződni a dugulást okozó alattomos matéria jelenléte, a radiátor szétvágásakor lehet megfigyelni a cseppet sem intelligens molekulák mégis ügyes és tartós berendezkedését.

Vagy nevezze ki nyári verdának a kis japót, a fenének hiányzik egy műszerfal-kiszerelés: de akkor irány Szicília. Mondjuk mostanság oda is elkél egy vastagabb pulcsi, úgyhogy tessék beszerezni egy évszaknak megfelelő mintájú, meleg darabot.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu