A klíma forró levegőt fúj

2019.04.18. 10:13

Jó napot kívánok!

Van egy VII-es Golfom, ami idén lesz öt éves (1.6Tdi 77kw) és most tavasszal problémám akadt a klímával. Az a probléma, hogy ha bekapcsolom a ventilátort, meleg/forró levegőt fúj az üléstér jobb felén, de hátul illetve elől bal oldalt szélen hideget fúj.  Középen ha csak a bal oldali van nyitva, akkor az is meleget fúj, de ha közbe megnyitom a közép jobb oldalsót, akkor a bal hideget fúj, a jobb meg elkezd újra forró levegőt fújni. Ez klímával vagy anélkül is így működik. Az autóban a klíma menüpont alatt viszont a hőmérsékletet jól mutatja, 24 fokig kékkel jelez, 24 fok felett pedig már pirossal.

Hideg motorral hideget fúj, amint elkezd melegedni a motor, elő jön ez a probléma.

Péter

Kedves Péter!

Egy célműszeres beavatkozó-egység tesztet lenne érdemes elvégezni a rendszerek hibaolvasása után. Kis villanymotorokból tucatnyi dolgozik a fedélzeten, a vezérlőegység mindegyik aktuális pozíciójával képben van - visszajelzett, vagy számított módon.

Ha hiba van tárolva, az alapvető javítási irányt is meghatározhat, de a beavatkozók megmozgatásával, alapbeállításával az esetleges szorulásokat, elszámított pozíciókat rendbe lehet tenni. Ha a művelet után sem javul a helyzet, az aktuális hibakód, vagy a renitenskedő oldal meghatározása alapján kell hozzálátni a javításhoz. Vagy szállítson lengén öltöztetett plüssmackókat, melyek csak nagyon ritkán jelzik nemtetszésüket a beltéri temperatúra miatt.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.