Szétszedik az új Megane-om motorját, jó lesz ez így?

2020.01.07. 10:51

Tisztelt Autódoktor!

Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz!

2019. január 30-n került forgalomba az autóm (RENAULT Megane GrandCoupe 1.3 TCe Intens 140 Le), amelyet újonnan, szalonból vettem át. Az autóra 5 év,vagy 100 000km garancia van. 2019. december 9-n vittem az előírt 30 000 km-es szervizre. Néhány apróbb hiba mellett jeleztem, hogy a motorból felül egy illesztésnél szivárog az olaj, amely eléggé észrevehető. A szerviz jelezte is, hogy ezt garanciálisan megoldják, az illesztés tömítésének a kijavításával. A motort szétszedik, újra ragasztják a tömítést.

A kérdésem az lenne, hogy a márkaszervizben elvégzett bütykölés, motor szétszedés után az autó motorja mennyire lesz még megbízható, hiszen a gyári összeszerelés, és a szakszervizes összeszerelés között biztos van tecnikai különbség?

Esetlegesen garanciálisan nem-e kérhetek-e egy komplett motorcserét, hiszen még egy év sem telt el az átvétel óta??

Robert

Kedves Róbert!

Azért a bütyköléstől messze van egy gyári előírások alapján elvégzett javítás - melyre ismét áll a törvényekben rögzített fél éves garancia. A motorcsere ebben az esetben nem releváns opció, hiszen az erőforrás hibátlanul teszi a dolgát, az egyelőre leginkább esztétikai probléma nem veszélyezteti az üzemeltetést. A motorcsere egyébként nagyságrendekkel nagyobb megbontással járna. Kérem, bízzon a kollégákban, senkinek sem érdeke hibásan teljesíteni. Boldog Új Évet Kívánok, hajrá TCe!

Remélem segíthettem!

Gulyás Márk - www.deltamark.hu