MARADJ OTTHON és cserélj vízpumpát is!

2020.04.13. 10:12

Helló Doki!

Van nekem egy (2008. 06. havi) Z16XEP kódú Opel Vectra C gépjárművem. A vízpumpát az ékszíj hajtja és azt szeretném kérdezni, hogy a vezérlése láncos vagy szíjas? Hogyan tudom meg anélkül, hogy neki esnék, mert mindenki mást mond! Úgy tudom a csere intervallum is legkésőbb 10 évenként, vagy 150 000 km-enként ajánlott.

Árpi

Kedves Árpi!

Az infók korrektek - azokra hallgasson, akik vezérműszíjat mondtak. De azért nem árt csökkenteni a kockázatot mondjuk százezer kilométerenként.

Én tennék bele vízpumpát is, a fenének van kedve a tengerparton szerszámokért és pláne édesvízért házalgatni a sátrak között - ahol még kopogni is nehézkes. Mert a pumpa megérzi a nagy víz közelségét és nem ám a Balaton partján kezd folyni...

Még egy kicsit tartsunk ki - MARADJUNK OTTHON - és cseréljünk vezérlést, hogy amikor ez a rohadt kis tappancsos gombóc végre kihal a bolygónkról, boldogan koptathassuk kerekes járműveinket, bármi is hajtja őket. Minket a kanyarok kergetése és a felezővonalak ritmusos váltakozása hajt, ez nem kérdés.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.