Nem olvassa a hibakódolvasó a Suzukit

2022.07.23. 13:49

Tisztelt Autódoktor!

Vettem egy ELM327 OBDII elnevezésű hibakódolvasó kütyüt. Az autóm: 2003-as Suzuki Wagon R+ 1.3 benzines. A foglalatba helyezve kommunikál a mobilon lévő szoftverrel (TORQUE), de az autót nem látja. Más típusú autóban működik.

Nem jöttem rá, hogy mi lehet a bibi.

Gyula

Kedves Gyula!

Az egységesített OBD protokoll inkább a 2004 utáni autókban érhető el, habár a törvényi szabályozás, azt hiszem, pont 2003-tól írta elő a használatát. Nincs mit tenni, vennie kell egy újabb autót, ha használni akarja a frissen vásárolt eszközt. Vagy vegye fel a kapcsolatot az azt árusító bolttal, biztosan van a kínálatukban Suzukival kommunikáló mini diagnosztikai kütyü is.

A fedélzeti diagnosztika nagyon jól jöhet sok esetben, ráadásul a kis képernyőn kerek-műszer megjelenítés is elérhető, ami vagányul mutat. Ha tényleg autót cserélne, akkor itt az idő valami izgalmasabbra váltani, de ez csak az én becsípődésem. A Wagon R-ben a lambdaszondák halhatnak meg esetleg, vagy a katalizátor vacakolhat ritkán, a tönkrement tankszivattyút pedig nem detektálja a motorvezérlő. Tehát a "no fault detected" üzenet lesz a leggyakoribb látható képernyő. Mondom én, hogy valami más négykerekű (is) kell a házhoz, különben bukóba csúszik a kütyüvásárlás.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu