Tankcsapda, kártérítés

2003.01.21. 16:57

A Vágány utcában az úthibák mérete szinte felért egy tankcsapdával.

Tisztelt Autójogász!

Történetem úgy gondolom nem egyedi, szerintem több autóssal is előfordult már.
December 31-én, 23:30-kor jöttem hazafele a 13. kerületben, hogy koccintásra hazaérjünk, de nem sikerült. A Vágány utcában (13. ker.) az úthibák mérete szinte felért egy tankcsapdával. Én az elsővel össze is találkoztam; 2 volt egymás mellett, nem mertem hirtelen kormányt rántani, fagyos volt az út, nehogy megcsússzak. A jobb szélsőbe belementem.
Hatalmas csattanás, egyből megálltam. Természetesen defekt (gumiszakadással), felni- és futóműsérülés. Casco-m nincs. Károm jelentős nem én szeretném lenyelni.
Nemrég volt Önöknél egy hasonló kérdés, s az arra adott válaszából kiderült, hogy elméletileg kártérítés követelelhető. Kérdésem az lenne, hogy ez itt is fenn áll-e, ill. kihez kell ilyen esetben fordulni (közútfenntartót nem talált a tudakozó, esetleg közterület-fenntartó, vagy önkormányzat)?
Válaszát előre is köszönöm,

tisztelettel,
Dobák István

Tisztelt Dobák Úr!

Kárának megtérítését - az Ön által is említett esethez hasonlóan - a közút kezelőjétől kérheti. A kezelő kilétéről az önkormányzattól vagy az Állami Közúti Műszaki és Információs Közhasznú Társaságtól kérhető tájékoztatás. Jelen esetben a kezelő a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.

Tisztelettel:
Autójogász