Parkolhatok ingyen?

2002.10.31. 17:17

A parkolási övezeteket önkormányzati rendeletek határozzák meg, a kitáblázás csak tájékoztatás.

Tisztelt Autójogász,

Az mellékelt rajzon a Bokréta utcában parkolok (a Mester u. felől egyirányú). Ha az Ipar utcából jövök, áthaladok a parkolóövezet vége tábla vonalán, mielőtt bemennék a Bokréta utcábaba. Így szerintem lyukas a parkolási övezet, tehát a hibás táblázás miatt ingyen parkolhatok (szerintük nem).
A másik, hogy a Mester/Bokréta sarkon lévő parkolási övezet táblát bekerítette egy építkezés 2m-es kerítésráccsal. Így a táblát elszigetelték a közterülettől - megintcsak szerintem - merthogy a tábla teljes egészében az építkezés belterületére került így. Emiatt a Mester utcából is fizetés nélkül állhatok be - megintcsak szerintem, szerintük nem.


Mi a véleménye?
(Az már csak hab a tortán, hogy nem hajlandó a BÖP Kft. (parkolási cég) e-mailben válaszolni a saját mail-címén. Kizárólag postai levélben (nem ajánlva!). Mennyire számít hivatalosnak egy általam küldött mail, amire kaptam visszaigazolást, és mi van ha nem kapok ilyet?) Üdvözlettel:
Páni János

Tisztelt Páni úr!

A parkolási övezeteket önkormányzati rendeletek határozzák meg, a kitáblázás csak tájékoztatás. Magyarán ha nem lát valamilyen oknál fogva táblát, de rendeletileg parkolási övezetben parkol, akkor sem mentesíti a parkolási díj megfizetése alól.
Amennyiben a rendelet nem egyértelműen határolja be a területet, erre lehet hívatkozni. Az email nem minősül hivatalos küldeménynek, kizárólag az ajánlott levél, amit érdemes tértivevénnyel megerősíttetni.

Tisztelettel:
Dr. Bodolai László