Tulajdonos vagy üzembentartó

2002.12.20. 12:44

Ezt elintéztem az illetékes okmányirodánál, mégis kérdések merültek fel bennem.

Tisztelt Autójogász!

A következő problémával fordulok Önhöz: évfordulóra való hivatkozással felmondta a biztosító a szerződésemet, amit egyrészt etikátlannak tartok, másrészt jogtalannak - annak ellenére, hogy tudom, ez a joga meg van a biztosítónak is.
Új biztosítás megkötése minimum az előző másfélszerese lett volna. Egy alkusz ismerősöm azt tanácsolta, hogy nevezzem meg édesanyámat, mint üzembentartó. Ma ezt elintéztem az illetékes okmányirodánál, mégis kérdések merültek fel bennem.

1) Én laikusan úgy képzeltem el, hogy az új forgalmiban lesz egy rovat, hogy "Tulajdonos: xy", és egy "Üzembentartó: zy". Ehelyett van EGY rovat, ahol üzembentartó van megjelölve és tulajdonosról szó se esik, rólam meg pláne nem. Nem lesz ebből probléma, ha rendőr igazoltat, hivatalos ügynél, stb? Ezt azért is kérdezem, mert a bejelentő papíron meg lettem jelölve, mint tulajdonos.
2) Így utólag: mit jelent ez az "akció" egyáltalán?

Mielöbbi megtisztelő válaszát várva, üdvözlettel:
Michalkó Dániel

Tisztelt Michalkó Úr!

Az új forgalmi engedélynek része az Üzembentartó lap és a Bejelentő lap. A tulajdonos adatait az utóbbi első oldala tartalmazza. Amennyiben Ön az új forgalmi kiadásakor azt nem kapta meg, a hiányosság orvoslása érdekében keresse föl az okmányirodát.

Tisztelettel:
Autójogász