Fellebbezés súlyadóról

2003.04.30. 16:51

A fellebbezésben hivatkozzon azokra a körülményekre, amelyeket a levelében is ecsetelt.

Tisztelt Autójogász!

Problémám a következő: 2000 márciusban vettem egy gépjárművet. Akkor Pápán volt az állandó lakcímem, 4 hónappal később elköltöztünk Veszprémbe.
A 2001-es évi súlyadóról küldték Pápáról a csekket, de mivel nem ide voltam bejelentve, felhívtam őket azt mondták küldjem vissza a csekket. 2 hét múlva jött egy határozat, ami alapján a súlyadót Veszprémben kell fizetnem, ezt a veszprémi Önkormányzat is megkapta. Veszprém többszöri telefonbeszélgetés után sem küldte a csekket, ami alapján a súlyadót befizethettem volna, tehát ez nem történt meg.
A gépjármű eladása után (2003.04) kaptam tölűk egy levelet, amire 8 napon belül válaszolnom kell. Kérdésem: milyen büntetésre számíthatok és hogy jogos-e ez a büntetés, amikor elsősorban az ő hanyagságuk miatt nem fizettem súlyadót?
Várom mihamarabbi válaszát, mert nagyon sürgős lenne.

Köszönettel:
Ádám

Tisztelt Uram!

Amennyiben határozatban szabták ki a büntetést, akkor lehet ellene fellebbezni. A fellebbezésben hivatkozzon azokra a körülményekre, amelyeket a levelében is ecsetelt.
Ha nem kapott felszólítást és csekket, akkor a büntetés nem jogos, mivel a súlyadót nem önként kell bevallani, hanem kiróják, de ettől a be nem fizetett súlyadót követelheti az Önkormányzat.

Tisztelettel,
dr. Bodolai László