Biztosítós jogorvoslat

2003.04.30. 17:02

Az Ön által megírt helyzetben lehet, hogy egyszerűbb új biztosítót keresni, ha nem sikerül megegyezni a jelenlegivel.

Tisztelt Uram,

a következő problémára szeretnék választ kapni:
A kötelező gépjármű felelősségbiztosításom a KÖBE-nél volt megkötve, amelyet 2003. 04. 02-án egyoldalúan felmondtak, díjnemfizetésre hivatkozva.
Mivel a kérdéses időszak (2003. 1. n.év) díja rendezve volt, erről a tévedésről telefonon tájékoztattam a KÖBE-t, majd 04. 11.-én faxon is jeleztem nekik a tévedést, illetve elküldtem az általuk adott díjigazolást.
Mivel a mai napig nem reagáltak, kérdésem ezzel kapcsolatban a következő: hogyan tudom a második negyedéves díjat rendezni, ha a biztosító ebben nem partner, illetve milyen következménye van rám nézve annak, ha április 30-ig (önhibámon kívül) nem lesz lerendezve ez a kérdés? Hová fordulhatok jogorvoslatért?

Tisztelettel:
Kiss Sándor

Tisztelt Uram!

Első körben mindenképpen a biztosítóval kell tisztázni a kérdést, javaslom a személyes egyeztetést, és az egyeztetés eredményét mindenképpen írásos formában rögzítsék.
Amennyiben a biztosító jogellenesen mondja fel a biztosítási szerződést, bírósági úton kötelezhető a jogellenesség megszűntetésére, de ennek akkor van jelentősége, ha időközben káresemény történik. Az Ön által megírt helyzetben lehet, hogy egyszerűbb új biztosítót keresni, ha nem sikerül megegyezni a jelenlegivel.

Tisztelettel,
Dr. Bodolai László