Cserbenhagyás

2003.10.30. 16:01

Nagyon megijedtem, és nem áltam meg...

Tiszteletem!!

Nagy kérdéssel fordulok önhöz.
A múlt héten a barátaimmal kocsikáztam (hárman két autóval), én egyedül voltam a kocsimmal, amikor az egyik kanyarban megcsúsztam, és két autónak nekimentem. Nagyon megijedtem, és nem áltam meg, hanem továbbmentem, de egy alkatrésze ott maradt az autónak. Az autót elrejtettem.
Most attól félek, hogy előbb-utóbb megtalálnak, de nem akarok jelentkezni sem. Milyen büntetésre számíthatok, ha elkapnak, és milyenre, ha jelentkezem? (még nem voltam soha semmiért büntetve)
Válaszát előre is köszönöm

Tisztelettel:
Sándor

Tisztelt Sándor!

A BTK 190. § szerint - cserbenhagyás címszó - ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződnék arról, hogy valaki megsérült-e, avagy az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, amennyiben súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
Ha elkapják, valószínűleg pénzbüntetésre számíthat. Elmondása alapján valószínű személyi sérülés nem történt, de komoly problémát okozott a megsérült gépjárművek tulajdonosainak, ha azok nem rendelkeztek CASCO biztosítással.
Én az ön helyében megkeresném őket, és betétlapot adnék nekik, ha nem tettek feljelentést, akkor talán a gesztust figyelembe véve nem is teszik meg.

Dr. Bodolai László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.