Regisztrációs adó és átalakítás

2004.04.30. 18:16

Tisztelt Autójogász!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy kell-e regisztrációs adót fizetni Autó átalakításra? Ezek az autók Magyarországon vásároltak, korábban sörgyárban voltak használva, csak 2 személyesek voltak!! És most újra lettek festve és kaptak új hátsó üléseket ! És ha igen akkor kb. mennyi?? A típusuk Opel Corsa 1.4 98-99-es évjáratúak!

Várom mielőbbi válaszát

Tisztelt Cím!

A regisztrációs adóról szóló törvény alábbi rendelkezései alapján válaszolható meg az Ön által feltett kérdés:

"1. § (1) E törvény rendelkezései alapján regisztrációs adót (a továbbiakban: adó) kell fizetni a Magyar Köztársaság területén (a továbbiakban: belföld) forgalomba helyezendő személygépkocsi és lakóautó (a továbbiakban: személygépkocsi) után. 1. forgalomba helyezés: a személygépkocsi belföldön első ízben történő nyilvántartásba vétele, átalakítás esetében az átalakítás tényének nyilvántartásba vétele, és a forgalmi engedélybe történő bejegyzése, valamint a 12. §-ban meghatározott mentesség megszűnése esetén az ismételt forgalomba helyezés; 2. átalakítás: a közúti jármű olyan műszaki megváltoztatása, amelynek eredményeként az e törvény hatálya alá nem tartozó gépjárműből személygépkocsi jön létre, illetőleg a személygépkocsi más adókategóriába kerül;

Mindezek alapján véleményem szerint az Ön által említett átalakításért kell regisztrációs adót fizetni, pontos összegszerűség pedig a lökettérfogattól függ.

Üdvözlettel

Dr. Bodolai László