Elírt adatok a forgalmiban

2004.04.30. 18:33

Tisztelt Autójogász!

A problémám a következő, bízom benne, hogy Ön esetleg tud valamilyen hasznos tanáccsal szolgálni. Az autóm három éves, én vagyok az első tulajdonosa. Most kellett először zöldkártyát érvényesíttetni rajta, és ekkor észrevették, hogy a forgalmiban hiányzik egy betű a forgalmiban szereplő motorszámból. Ráadásul nem is hátulról (ahol gondolom én a darabszámot jelölik) hanem elölről, ahol a motor típusát jelölik. (Ez egy FIAT Brava, a 182B2000 helyett nekem 1822000 szerepel a forgalmiban). Kihez fordulhatok ilyen esetben? Az eredeti kiállítóhoz? - Vagy a márkakereskedőhöz? (Nagyon nem szeretném, ha ezt az adminisztrációs hibát az én nyakamba sóznák, mert eléggé ártatlannak érzem magam ebben az esetben így sem az utánajárást (gyöngyösi üzembe helyezés volt), sem a javítás költségeit nem szeretném magamra vállalni. ) - Származhat ebből bármilyen károm akár egy jövőbeni eredetvizsgálatnál, akár eladásnál? - Kihez forduljak? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:

Nagy László

Tisztelt Nagy László!

Sajnos az utánajárást nem fogja megúszni, mivel az adatelírás észlelését be kell jelentenie az okmányirodában. A továbbiakban az okmányiroda eldönti, hogy milyen módon győződik meg az adminisztrációs hibáról: vagy megállapítja, hogy ez egy nyilvánvaló és egyértelmű elírás, de akár szemlét is elrendelhet vagy eredetvizsgálatot is kérhet. A költségei megtérítését azonban kérheti attól, aki a hibát elkövette.

Üdvözlettel

Dr. Bodolai László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.