Mennyi idős a Szuzukim?

2004.04.29. 17:16

Tisztelt Autójogász!

Három hete vásároltam egy WagonR+t, aminek a forgalmijába 2003-as gyártási évet írtak az okmányirodán. Visszamentem a kereskedőhöz, aki felhívta az okmányirodát, ott azt mondták, hogy a jármű kísérőlapon 2003 szerepel. Nekem a kereskedő az autót 2004-es gyártásúként adta el, ez szerepel a számlán is. Kérdésem, ha valóban 2003-as az autó, akkor ez engem érint-e hátrányosan ha egyszer el akarom adni, illetve hogy a kereskedővel kapcsolatban lehet-e jogos követelésem, pl. árengedmény? Egyébként 2004-03-18-án lett forgalomba helyezve.

Köszönettel

Péter

Tisztelt Péter!

Az adásvételi szerződés tartalma elsősorban az irányadó, ha az eltér a gépkocsi adataitól, pl a jármű kísérőlapján más szerepel, mint a szerződésben (természetesen e vonatkozásban a számlának is lehet bizonyító ereje). Azt gondolom, hogy mindettől függetlenül elsősorban a forgalomba helyezés időpontja számít, tehát nem hiszem, hogy emiatt Önt vagyoni hátrány érte volna. Ha azonban mégis így van, akkor a szerződés és a számla valóságostól eltérő tartalma kárigény alapjául szolgálhat!

Üdvözlettel:

Dr. Bodolai lászló

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.