Gyorshajtásért bünti – de ennyi?

2009.11.30. 23:38

Tisztelt Autójogász!

Egy lakott területen kívüli vasúti átjáróban tehergépkocsival 40 helyett 67-tel közlekedtem és 130 ezerre büntettek, holott csak 45 ezer járt volna ezért. Milyen jogon szabhatnak ki ilyen magas büntetést?
Rendszeres olvasójuk vagyok, már többször kérdeztem az Önök rovatában, de sohasem kaptam még semmiféle választ. Remélem, hogy talán most nem így lesz.

Tisztelettel: CsabaTisztelt Csaba!

Azt tudom elképzelni, hogy a gyorshajtásért – figyelembe véve a hibahatárt is – 30ezer bírságot szabtak ki, és még megbírságolták 100 ezerre azért is, mert vasúti átjáró előtti megállási kötelezettséget nem tartotta be. Ennek a bírságot kiszabó határozatból világosan ki kell derülnie, ha mégsem erről van szó, reklamáljon, fellebbezzen.

Terjedelmi okok miatt nem tudunk minden kérdést megválaszolni. A hozzánk érkező rengeteg kérdésből igyekszünk úgy kiválogatni a megválaszolásra kerülőket, hogy a sokakat érintők és az újdonságok legyenek túlsúlyban.

Tisztelettel: Dr. Koszoru István


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.