Vezetés adatlappal és közepesen előnytelen okmányirodai fényképpel

2010.01.10. 18:39

Tisztelt Autójogász!

A héten adtam le az okmányirodában friss jogosítványomhoz szükséges iratokat, és készítettek rólam egy közepesen előnytelen, szokásos okmányirodai fényképet. Természetesen kaptam egy adatlapot a kérelemhez. Kérdésem az lenne, hogy milyen szankciókra számíthatok, ha a jogosítvány kézhezvétele előtt, közúti ellenőrzés során csak ezt a papírt tudom lobogtatni a közegnek?

(Tehát nem jogosítvány hosszabbításról van szó, hanem friss jogsiról, de elég fontos lenne már kézhezvétel előtt vezetnem.)

Köszönettel:
Levélíró


Tisztelt Levélíró!

Jóindulat kérdése, hogy mire számíthat. Minimum: „Tudja, hogy ezt nem szabad, irgum-burgum!!!” Maximum: engedély nélküli vezetés szabálysértése miatti feljelentés, százezerig terjedő pénzbírsággal és esetleg vezetéstől eltiltással, vagy helyszíni bírság. Ha valamilyen más szabálysértés miatt állítják meg és ez is kiderül, biztosan elmeszelik miatta.

Tisztelettel:
Dr. Koszoru István


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.