Majd postán küldi a törzskönyvet...

2010.01.21. 07:25 Módosítva: 2010.01.21. 07:25

Tisztelt Autójogász!

Vásároltam egy 1986-os Honda CBR400-as motorkerékpárt, aminek a törzskönyvét a tulajdonos vásárláskor nem találta, de ígéretet tett, hogy egy héten belül postázza. Mindez a mai napig nem történt meg, ezért az okmányirodánál próbáltam köröztetni, de ott közölték velem, hogy a motort nem fogom tudni átíratni, mert az eladónak adótartozása van és azt ráterhelték a motorra. A tulajdonossal kapcsolatot felvenni azóta nem lehet. Ebben az esetben mit lehet tenni? Hogy tudnám átíratni a motorkerékpárt?

Tisztelettel:
M. László


Tisztelt M. László!

Sehogy, amíg a tartozás be van jegyezve. A leírásából kitűnik, hogy az eladó rosszhiszeműen eltitkolta a tartozást, amiről biztosan tudnia kellett, ezért nem adta át a törzskönyvet sem. Meg kell próbálnia futni a pénze után és minden módon felkutatni az eladót, és megbeszélni vele a továbbiakat: vagy visszaadja a vételárat, vagy rendezi az adótartozást, hogy a motor átíratható legyen, ígéretet nem elfogadni. Jó esély van rá, hogy a pénz már elfogyott, hát ilyenkor marad a pereskedés, a bírósághoz fordulhat igényével, amit, majd ha megítéltek, végrehajthat az eladón (pl. fizetésből letiltás stb.) Törzskönyv nélkül nem szabad vásárolni, súlyos pénzeket fizetni teljesen bizonytalan dolgokért. A vételár kifizetése előtt érdemes lett volna bemennie az okmányirodába, hogy megtudja, miért nincs törzskönyv.

Tisztelettel:
Dr. Koszoru István


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.