2010.01.21. 08:24

Tisztelt Autójogász!

Tegnap este kisebb koccanásos balesetet szenvedtem, én a külső sávban haladtam, az úriember pedig, a torlódó belső savból, gondolt egyet, jobb index és kihajtott elém! Én satufékeztem, de már nem tudtam elkerülni az ütközést. Neki a jobb hátulja, nekem a bal első lámpám és a lökhárítóm károsodott. Mivel az úriember nem volt hajlandó elismerni a bűnösségét, én rendőrt hívtam. A rendőr is az ő felelősséget hozta ki, ő ellene eljárás indult. Én a helyszínen semmilyen iratot, jegyzőkönyvet nem kaptam. Mi ilyenkor a teendőm? Se betétkönyvet nem kaptam, sem ötletet! Kérem a mihamarabbi megtisztelő válaszát!

T.


Tisztelt T!

Jelentse be a saját biztosítójának a balesetet, ezt rendőrségi irat nélkül is megteheti, hogy a kárrendezési eljárás meg tudjon indulni (telefonon és e-mailben is érdeklődhet, de mindenképpen írásban, a formanyomtatványon tegye meg a kárbejelentést). Másrészt keresse fel a rendőrséget, érdeklődjön az ügy állásáról és a várható fejleményekről.

Tisztelettel:
Dr. Koszoru István


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.