STOP! Kétszer kell megállni?

2010.01.22. 17:46

Tisztelt Autójogász!

A napokban megbüntetett a rendőr, mert nem álltam meg a stop táblánál. De ennél a kereszteződésnél csak maga a tábla volt, nem volt vonal felfestve. Ettől a táblától kb. 6 méterre volt felfestve egy stop vonal. Akkor most meg kellett volna állni a táblánál is meg a pár méterre lévő vonalnál is?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Sz. Pál


Tisztelt Sz. Pál!


A KRESZ szerint: „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező (11. és 12. ábra), a tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél – a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni, és az a) pontban említett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.” Tehát két helyen semmiképpen sem kell megállni, elsősorban a felfestés előtt, ennek hiányában az útkereszteződés előtt kell megállni, azaz a rendőri intézkedés nem volt jogos.

Tisztelettel:
Dr. Koszoru István


 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.