Elveszett a rendszám a motorról

2010.06.16. 10:28

Tisztelt Autójogász!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mi a teendő, ha menet közben elhagytam a motorkerékpáromról a rendszámtáblát. Hol kell bejelenteni? Hol tudok utánanézni, hogy valaki leadta-e egy hivatalos szervnél? Mivel a motoron csak egy rendszám van, újat kell csináltatni? Új forgalmi? És ha megállítanak rendszám nélkül, milyen papírral igazolhatom, hogy bejelentettem az elvesztést, és ne büntessenek meg? Kérem, írja le nekem részletesen, mi a teendő!

Előre is köszönöm szépen!

K. Bernadett

Tisztelt K. Bernadett!

A lakhelye szerinti okmányirodában kell bejelentenie, hogy elvesztette a rendszámot. (Ha a rendszámot ellopták, a rendőrségen feljelentést kell tenni!) Ha esetleg valaki leadta, azt is megtudhatja az okmányirodában. Az elvesztést nyilvántartásba veszik és rendszámcserére lesz szükség, ennek díját kell megfizetni (5500 rendszám, 6000 forgalmi), majd a biztosítónak is be kell jelenteni az adatváltozást.

Tisztelettel: Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.