Hányszor lehet hosszabbítani az ideiglenes kivonást?

2010.07.09. 14:41

Tisztelt Autójogász!

Azzal a már sokszor feltett kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a forgalomból való ideiglenes kivonás ismétlését lehet-e szabályozni?

Ugyanis nekem van egy Lada típusú autóm, amit ideiglenes kivonattam a forgalomból, de a mi okmányirodánkban azt mondták, hogy ezt maximum 2 alkalommal lehet megismételni, én elmentem egy másik okmányirodába, ahol kérdés nélkül újra meghosszabbították. De az az iroda messze van, és a helyi okmányirodában szeretném intézni az ügyeimet, persze ha az én információm helytálló! Kérem, erősítsen meg vagy cáfoljon, mert az autót forgalomba helyezve nem tudnám fenntartani, megválni pedig nem szeretnék tőle!

Válaszát várom és előre is köszönöm!

Üdv: I. Péter

Tisztelt I. Péter!

Az az okmányiroda járt el helyesen, amelyik korlátozások említése nélkül meghosszabbította az ideiglenes kivonás tartamát. Nincs szabály, ami jelenleg korlátozná, hogy hányszor lehet egymás után kivonni a forgalomból a járművet.

Tisztelettel: Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.