Forgalmi engedély ideiglenes hiánya

2010.09.05. 09:47

Tisztelt Autójogász!

Külföldre kellett utaznom és véletlenül nálam maradt a gépjármű forgalmi engedélye a kötelező befizetését igazoló dokumentummal. Csak kb. egy hét múlva fogok hazatérni, ám az autót ezalatt az idő alatt szükséges lenne használniuk a családtagoknak. A forgalmit időközben beszkenneltem, és hazaküldtem e-mailben - hogy legalább valami legyen az otthoniak kezében.
Kérdésem, hogy amennyiben egy közúti ellenőrzéskor nem tudjak bemutatni a forgalmit - csak a szkennelt papírt, ami nyilván nem túl meggyőző papiros - 1. mire lehet számítani. 2. tovább lehet-e hajtani - természetesen az esetleges büntetés átvétele és elismerése mellett?

Köszönöm előre is a válaszát.
Tisztelettel,
Gábor
Tisztelt Gábor!

Jól sejti, hogy ez nem elfogadható így. A forgalmi engedély olyan hatósági engedély, amely a jármű közúti forgalomban történő részvételének jogszerűségét igazolja.
Ha a család így vezeti a járművet, ellenőrzéskor 30ezer Ft-ig terjedő bírságra lehet számítani, de ha minden egyéb rendben van, tovább lehet hajtani.

Tisztelettel: Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.