2010.09.13. 10:05

Tisztelt Autójogász!

Édesapám nevén van egy lejárt műszaki érvényességű, forgalomból ideiglenesen kivont lakókocsi, amit az én nevemre szeretne átíratni. Az okmányirodában azt mondták, hogy az átírás csak forgalomba helyezett, érvényes műszakival rendelkező járműnél lehetséges, azonban egy eredetvizsgálatot végző személy ezt cáfolta mondván, hogy nem kell érvényes műszaki, így is lehet kezdeményezni. Kérdezném Öntől, melyik a helytálló információ?

Köszönettel:

K. Dávid
Tisztelt K. Dávid!

Az okmányokra, átírásra vonatkozó szabályokat tartalmazó 35/2000. BM rendelet 16. számú melléklete felsorolja, mit kell csatolni, illetve bemutatni az átírás kezdeményezésekor: „A kérelemhez csatolni kell:
a) a járműhöz korábban kiadott forgalmi engedélyt,
b) a jármű korábban kiadott törzskönyvét, kivéve az e rendeletben meghatározott eseteket,
c) a forgalmi engedély, illetve a törzskönyv illetékének megfizetését tanúsító igazolást,
d) a tulajdonjog megszerzését igazoló okiratot,
e) a Műszaki Adatlapot, kivéve, ha a műszaki érvényesség a forgalmi engedély adattartalmából megállapítható,
f) ha új rendszámtábla kiadására is sor kerül, a rendszámtábla, valamint az érvényesítő címke igazgatási szolgáltatási díjának befizetéséről szóló igazolást."
Az e) pontból kiderül, hogy Ön az okmányirodában kapott helytálló információt.

Tisztelettel: Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.