2010.09.16. 12:19

Gépkocsimat gázossá alakíttattam, a casco biztosítómnál bejelentettem, de egy hétig nem tudtak a ténnyel mit kezdeni, csak az volt a biztos, hogy módosítani kell a szerződést, de hogy ez a díjfizetést hogy érinti arra választ nem kaptam, állítólag egyedileg bírálják el.
Az évfordulóm június 9-e volt, az átalakítás 24-én történt. Rengeteget telefonálgattam, minden eredmény nélkül, hogy fel akarom mondani a szerződést. Beperelhetnek-e a következő év 2011. júniusáig követelve a biztosítási összeget? Egyáltalán milyen jogon köt röghöz a Casco biztosítás, amely nem kötelező. És ha nem tudom fizetni, akkor mi van? Elveszik a lakásom? Persze mondhatják, hogy ez benne van a szerződésben, csakhogy aki félti az új kocsiját, casco-t akar, az hiába berzenkedik, a biztosítók, ha mást nem is magukat jól bebiztosítják!
Várom szíves válaszát.
Üdvözlettel: P-né

Tisztelt P-né!
Önt szerződése köti, a szerződés megkötésével vállalta a casco szabályait, így a forgalomból kivonás vagy eladás esetét leszámítva nem mondhatja fel bármikor a biztosítást, csak évfordulóra. Ez ügyben nem telefonálni kellett volna, hanem a megadott határidőig tértivevényes levelet írni, melyben a szerződést az évfordulóra felmondja. Mivel ezzel elkésett, kénytelen várni a következő évig. Évfordulóra történő felmondás esetén: a casco biztosítás kötvény szerinti évforduló napja előtt legkésőbb 30 nappal, a biztosító társasághoz írásban be kell érkeznie a felmondásnak. Ha a casco biztosítása esetleg díj nemfizetés miatt szűnne meg, abban az esetben a biztosítónak valóban joga van követelni a biztosítási év hátralévő részének a díjkülönbözetét.
Tisztelettel: Dr. Koszoru István