2010.09.16. 12:15

Tisztelt Autójogász!

Mai nap kaptam egy büntetést a rendőrségtől, miszerint május 29-én autómmal az M. utcában megszegtem a behajtási tilalomra és a kötelező haladási irányra vonatkozó előírásokat, amiről állítólag fényképük is van. A problémám ezzel az, hogy mivel itt lakom a születésem óta, és napi rendszerességgel körözöm az említett utcában és környékén parkolás céljából, már csukott szemmel is tudom melyik utcába merre lehet behajtani, szembe menni soha sehol nem szoktam, és kifejezetten rossz szemmel nézem azokat akik néha szembe jönnek.
Azt szeretném megtudni öntől, hogy milyen lehetőségem van azt bebizonyítani, hogy nem szegtem szabályt, és így ne kelljen kifizetnem 50 ezer ft-ot azért, amit nem tettem.

Köszönettel: R. Gábor

Tisztelt R. Gábor!

A kozigbirsag.police.hu oldalon az ügy azonosító és a rendszám megadásával meg tudja tekinteni a rendőrség képi bizonyítékait. Vagy 100 Ft/oldal ellenében hiteles másolatot kérhet. Szerintem az internetes lehetőséggel élve nagy valószínűség szerint el tudja dönteni, jogos-e a rendőrség eljárása és büntetése. Bár a közigazgatási bírság esetén nincs jelentősége, de talán az is lehetséges, hogy a kérdéses időpontban más vezette a járművet.

Tisztelettel: Dr. Koszoru István