Kártérítés gázolás esetén

2011.02.14. 11:49

Üdvözlöm!
Nemrég elütöttek a zebrán a 3 éves kisfiammal együtt. Nem hirtelen lelépés volt, balról jobbra mentünk át, a bal oldali sávban egy kisbusz átengedett, megállt, a másik sávban nem jött semmi, elindultunk, de jobbfelől van egy kis utca, onnan egy idősebb néni kihajtott a zebrára autójával és fékezés nélkül nekünk jött. A kisbusz sarkának és nekem ütközve állt meg az autó, a fejem a kisbusz kerekénél volt..Lélekje­lenlétemen múlt, hogy a gyermeket ellöktem másik irányba és karcolásokkal megúszta, nekem vállficamom és felkarcsonttörésem van, valószínűleg több hónapom kiesik a munkából, a gyerekemet fél kézzel nem nagyon tudom ellátni, és mivel igen magas havi törlesztésű CHF-es hitelem van, igen rossz anyagi helyzet vár rám. A páromnak hivatalosan nincs munkája. A rendőrség hivatalból büntetőeljárást kezdeményez a nénivel szemben. Még nem zárta le az ügyet a rendőrség. Mi a teendőm? Fogadjak-e ügyvédet? Fogalmam sincs mennyi kártérítést kaphatunk.
Köszönettel: Annabell

Tisztelt Annabell!

Először is jelentse be a káreseményt a balesetet okozó hölgy biztosítójának. Ha megérkezik a felelősség kérdésében állást foglaló rendőrségi határozat, keresse fel a biztosítót, és részletes kárigényt terjesszen elő, amely kiterjed a vagyoni (pl: kiesett munkabér, ezzel összefüggésben a hiteltörlesztés elmaradása miatti többletköltségek, késedelmi kamatok,  gyógykezeléssel kapcsolatos költségek, stb) és az esetleges nem vagyoni károkra (pl: maradandó sérülés). A konkrét összeg mindig a konkrét esettől függ, de a fő szabály az, hogy minden olyan kár, keresetkiesés és költség, ami a baleset miatt következett be, követelhető a kárkozótól, jelen esetben annak felelősségbiztosítójától.

Tisztelettel,
dr. Horváth Bence

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.