Káresemény elutasítása

2011.10.18. 14:31

Tisztelt Jogász ÚR!
2011.szept.14.-én balesetet szenvedtünk, amit egy földmunkát végző munkagép okozott. A felelősséget elismerték cégnél és erről jegyzőkönyvet is írtak, majd elismerték a felelősséget a biztosító által kiküldött nyomtatványon is. Egy hónap múlva kiküldte a biztosító, hogy elutasítja a kár igényünket, mivel munkagép állt, ezért mi nem tartottuk be a megfelelő oldaltávolságot. Ez a munkagép, egy markológép volt, ami az út mentén csatornázási munkát végzett. A munkagép valóban, de kanál mozgásban volt, ami a sérülést okozta. A munka terület mellett nem volt forgalomirányító. Ön szerint jogos-e biztosító elutasító határozata? Válaszát előre is köszönöm!

tisztelt Kérdező!
A biztosító elutasító határozata szerintem nem jogos. Fontos tisztázni, hogy pontosan mit tartalmaz a helyszínen felvett jegyzőkönyv azon túl, hogy a munkagép felelősségét a cégnél elismerték. Ha a jegyzőkönyv vagy legalább a felelősséget elismerő nyilatkozat tartalmazza azt a lényeges körülményt, hogy a munkagép a kanál mozgatása során okozta a kárt és nem volt forgalomirányító akkor a biztosító kártérítési felelősségét a bíróság meg fogja állapítani.
tisztelettel,
autójogász
dr. Lenkei Balázs

Horváth László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.