2012.02.15. 14:24

Tisztelt Autójogász!

Kérdésem arra irányul, hogy milyen módon kell használnom szlovák rendszámú gépkocsit Magyarországon. Férjem szlovák, Párkányban élünk; de én megtartottam a magyarországi lakcímemet is. Az autó a férjem cégének tulajdona. Sokszor egyedül is meglátogatom Mo.-n élő rokonaimat, amihez a szlovák rendszámú gépkocsit veszem igénybe. Mit kell tennem ahhoz, hogy a rend őre ne vegye le a rendszámot? Válaszát előre köszönöm,

Kovács Márta

Tisztelt Kérdező!

A közúti közlekedésről szóló törvény vonatkozó 25/B. §. értelmében, ha a gépjárművet Magyarországon vezető személy (tehát akár Ön, akár a férje) szokásos tartózkodási helye nem Magyarország területén van, akkor a használat jogszerű. Egyetlen tennivalója van ahhoz, hogy a rendőr Magyarországon ne vegye le a rendszámot, a szlovák iratait adja át közúti ellenőrzés során.

Tisztelettel:

Autójogász

Dr. Lenkei Balázs

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.