Mi történik ha megváltozik a nevem és nem íratom át az autó papírjait?

2012.05.02. 18:09

Tisztelt Autójogász!

Anno sok évvel ezelőtt az akkori párommal vettünk egy autót hitelre. A hitel az én nevemre ment, így természetesen maga az autó is. Viszont az üzembentartó a volt párom lett.

Azóta szétmentünk,a hitelből van kb 2 év ami az én nevemen maradt mint ahogyan az autó is. Továbbra is Ő az üzembentartó és az autó is az övé, havi rendszerességgel fizeti a havi törlesztőrészleteket és mindent ami csak kötelezi.

A kérdésem az lenne,hogy a nyáron én férjhez megyek,ami ugye névváltozással fog járni. Mi történhet ha nem íratjuk át az új nevemre majd az autót, mert esetleg az exem nem hajlandó együttműködni vagy esetleg a nevére venni?

Előre is köszönöm a sgítségét!

Tisztelt Kérdező!

A közúti közlekedési nyilvántartásról szóló 1999. évi LXXXIV. törvény 9.§. (1) e pontja, a 14.§. (1) bekezdés a) ponjta és a 33. §. (1) bekezdés a) pontja egybevetett értelmezése alapján az állapítható meg, hogy a névváltozásának bejelentésére Ön a járműnyilvántartást vezető hatóságnál nem köteles, hanem elegendő a névváltozást az okmányirodában az anyakönyvvezetőtől kapott házassági anyakönyvi kivonattal igazolva bejelenteni. A személyes adatokban történt változásról az okmányiroda értesíti a járműnyilvántartást, amely egyébként azonos a járműnyilvántartást vezető hatósággal.

Tisztelettel:

Autójogász

dr. Lenkei Balázs