2012.05.25. 13:29

Tisztelt Autójogász!

Bonyolult dolgot szeretnék tenni, nem tudom, lehet-e. Az elvált férjem halála után a nevén lévő autót a fiam örökölte. Volt már autó a családban az élettársam nevén. 2 autónk lett, de nem tudjuk fenntartani. A fiam autóját (Én vagyok az üzembentartó) eladhatom-e úgy, hogy a párom autóját is beszámítva a kettőből 1 autót vennénk. A fiam 17 éves, a Gyámügynél lenne Ön szerint esélyem arra hivatkozva, hogy 4 év alatt többet költöttem átírásra, fenntartásra (súlyadó, műszaki, biztosítás) mint az autó értéke. Most vinném műszakira, de csak akkor, ha megéri, különben 1 évre leadom a rendszámot. A kocsi értéke kb 300 ezer. Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Szenteczki Edit

Tisztelt Szenteczki Edit!

A gyámhivatal minden esetben a kiskorú érdekét tartja szem előtt. A gépjármű értékesítéséhez véleményem szerint minden további nélkül hozzá fog járulni a gyámhivatal. Ugyanakkor a befolyt vételárat valószínűleg egy gyámhivatali fenntartásos bankszámlára kell majd befizetni. A gyámhivatal azonban nem fogja hozzájárulását adni ahhoz, hogy a kiskorú külön vagyonából a párja nevére autót vásároljanak.

Tisztelettel:

Autójogász

dr. Lenkei Balázs

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.