2012.09.24. 14:17

Tiszelt Cím!

2012. május 7. és 11-én is ugyanazon a helyen parkoltam, a munkahelyem kapujában, ahová parkolási engedélyem van, mindkétszer 30e Ft-ra megbüntettek, de egyik határozatban sem volt jó a házszám. Fellebbeztem az adott határidőn belül, május 24-én, melyben csatoltam a parkolási engedélyemet, leírtam hogy nem egyeznek a házszámok, munkáltatói igazolást csatoltam, valamint hivatkoztam arra, hogy az a kapu nem a főbejárat soha nincs nyitva. Az egyik fellebbezésemre még 06.25-én megsemmisítő határozatot kaptam, mely szerint még a fellebbezésre befizetett illetéket is visszafizetik,, melyet már vissza is fizetett a NAV. A másik fellebbezésemre 09.05-ei nappal kaptam határozat módosítást, mely szerint azt a tényt, hogy a közterület nem megfelelően lett feltüntetve az határozatban elismerik és módosítja a valósra, de a kresz 41§(2) bekezdése c pontja alapján fizessem be a 30e Ft-ot.

Kérdésem: nincs jogkövetés, ha már egyszer kimondták, hogy jogos a fellebbezés akkor a másik esetben is jogos.

A másik kérdésem, hogy mennyi idejük van erre a fellebbezés megválaszolására, mert már igencsak eltelt a 90 nap. Erre van egyáltalán határidő, vagy addig ülnek rajta, ameddig akarnak. Mi a teendő ilyenkor. Attól félek, hogy még a végén az első megsemmisítő határozatot is módosítja, hogy még azt is fizessem be ha most megfellebbezem megint. Mit tegyek?

Tisztelt Kérdező!

A 2012. szeptember 5. napján kelt határozattal kapcsolatban postai tértivevényes küldeményben észrevételezze, hogy a fellebbezés nem a közterület megjelölésének módosítására, hanem annak a kérdésnek az érdemi elbírálására irányul, hogy Ön érvényes parkolási engedéllyel rendelkezett a parkolási esemény időpontjában. Elő kell adni továbbá azt is, hogy ugyanezen tényállás mellett 2012. június 25. napján kelt X számú határozattal a szabálysértési hatóság már egyszer helyt adott a fellebbezésének. Amennyiben mégis marasztaló határozat születne az ügyben, a közléstől számított 8 napon belül kifogást kell előterjeszteni a szabálysértési hatóságnál, amely kifogást már a helyi bíróság fogja elbírálni.

Tisztelettel:

Autójogász

dr. Lenkei Balázs