Baleset magánterületen

2013.01.30. 10:58

Tisztelt Autójogász,

amennyiben helyesek az értesüléseim, közforgalom számára megnyitott magánterületen egyéb rendelkezés hiányában a KRESZ szabályai az irányadóak. Azt viszont nem sikerült kiderítenem, megbírságolhat-e a rendőr ilyen helyen elkövetett közlekedési szabálysértés esetén, illetve, hogy ha ugyanitt balesetet okozok, akkor érvényes-e a kötelező biztosítás vagy az elszenvedő fél csak polgári peres úton kaphat kártérítést?

Köszönettel:

Nándori Tamás

Tisztelt Nándori Tamás úr!

A gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény területi hatályáról szóló rendelkezés nem tesz különbséget közút, közforgalom számára megnyitott magánterület illetve magánterület között. A biztosítónak mind a telephely szerinti, mind a baleset bekövetkezése helye szerinti ország területén okozott károkért helytállási kötelezettsége áll fenn.

Tisztelettel:

Autójogász

dr. Lenkei Balázs

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.