Parkoltam, fizettem, megbüntettek

2013.02.05. 11:04 Módosítva: 2013.02.07. 17:58

Tisztelt Autójogász!

Autómmal 2012 december 01.-én parkoltam, a VIII.kerület Bezerédi 19. szám előtt. A jegyet megváltottam 14 ó.33perckor. Mire az autómhoz értem, addigra ott volt a parkolóőr, és elkezdte a büntetés kiszabását, ami 14 ó 35perctől szólt. Mutattam neki a jegyemet, ő azzal érvelt,hogy már elkezdte a folyamatot, és nem szakítja meg. Tulajdonképpen az egyetlen baki, amit elkövettem, hogy későn vittem be,a parkoló jegyemet, a Német utcai irodába. Egy hét után mentem be, és ennek semmi nyoma sincsen, ugyanis szóban közölték, hogy késtem, és be sem kapcsolták a gépüket ez ügyben. Egy tanúm van arra, hogy ott lobogtattam a parkolóőr szeme előtt az érvényes jegyemet, de nem volt hajlandó lefotózni azt. A parkolást két perccel előbb megkezdtem, mielőtt ő megbüntetett. Szeretném megkérdezni,mi a teendőm, és mik az esélyeim! Válaszát előre is megköszönöm!

Üdvözlettel,Török László

Tisztelt Török Úr!

A 30/2010. (VI.4.) Főváros Közgyűlési rendelet 48.§. szerint a parkolás-üzemeltető a várakozási díj és pótdíj tartozást törli a nyilvántartásból, ha az ellenőrzés időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő, az ellenőrzés napjától számított 5 naptári napon belül a parkolás üzemeltető ügyfélszolgálati irodájában a parkolójegy bemutatják. Figyelemmel arra, hogy ez a határidő nem jogvesztő határidő, a várható peres eljárásban még mindig eredményesen hivatkozhat arra a bíróságon, hogy a parkolási esemény időpontjában érvényes parkolójeggyel rendelkezett. Erre tekintettel a parkolás üzemeltető társaság javára a parkolás díj és pótdíj tartozás iránti pert megítélni nem lehet.

Tisztelettel:

Autójogász

dr. Lenkei Balázs

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.