2013.02.19. 10:04

Tisztelt Autójogász!

A férjem sajnos az évek során több parkolási bírságot is összeszedett. Ami a kezembe került, azt be is fizettük. Most kaptunk a végrehajtótól egy értesítést, 52000 Ft-ról, amiben 2 parkolási időpont is szerepel. A befizetett bírságok között megtalálta az egyiknek a csekkjét, befizetve. 6560 Ft-ról ( 2010.10.25). A parkolási eset 2010.07.23-án történt és büntetési cédulán is az szerepel, hogy 15 nap után 6560 Ft fizetendő. A másik parkolási esetről nem találtam semmit. Mit lehet tenni ilyen esetben? Jogszerű, hogy egy befizetett bírság miatt indítanak végrehajtást? (Lehet, hogy a másik is be lett fizetve, de nem találom a csekket.)

Köszönettel,

Egy mérges feleség

Tisztelt Mérges Feleség!

A 2010. 07. 23. napján történt parkolási esemény ügyében indult végrehajtási eljárásban kifogással lehet élni, a végrehajtó levelének kézhezvételétől számított 15 napon belül. A végrehajtó címére az ügyiratszámra hivatkozással küldje el a befizetett csekkszelvény másolatát és egy pár soros levelet. A levélben hivatkoznia kell arra, hogy a parkolótársaság követeléséről csak a végrehajtási eljárásban értesült valamint, hogy a követelt összeget 2010. 10. 25. napján megfizették. A végrehajtási kifogást a végrehajtó továbbítja a végrehajtást elrendelő bíróság részére. Amennyiben a bíróság úgy ítéli meg, hogy a parkolótársaság olyan követelést kíván érvényesíteni, amelyet már korábban megfizettek, a végrehajtást megszünteti.

Tisztelettel:

Autójogász

dr. Lenkei Balázs

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.