Megszórták a kocsimat

2013.03.20. 14:01

Tisztelt Autójogász!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy kihez lehet fordulni panasszal abban az esetben, ha a "sózókocsi" teleszórta kaviccsal közvetlen közelről a parkoló autómat a házunk előtt. Amikor az eset történt, akkor nem láttam, hogy apró pöttyökben tele lett kis kopásokkal az autó oldala egészen a lemezig! Az első tavaszi takarítás után szembesültem a következményekkel! Mélyen felháborít a dolog, hogy közvetlen közelről gátlástalanul így megszórják mások autóját, nem kevés kárt okozva ezzel az autótulajdonosoknak. Bízom benne, hogy esetleg tud abban segíteni, hogy merre lehetne elindulni a panaszommal ebben az ügyben.

Előre is köszönöm, üdvözlettel:

Balázs

Kedves Balázs!

Amennyiben a káresemény Budapesten történt, a gépkocsiban keletkezett kárbejelentést a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (1439 Bp., Pf. 637) részére kell megküldeni. A sózókocsi okozta károkért a vállalat a polgári törvénykönyv 339.§. alapján felel. A kárbejelentésben meg kell jelölni a káresemény időpontját, helyszínét valamint meg kell jelölni azokat a tanukat, akik Önön kívül látták a káreseményt. A gépjárműben keletkezett sérülés jellege miatt az okozati összefüggés különösebb bizonyítást nem igényel.

Tisztelettel:

Autójogász

dr. Lenkei Balázs

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.