2013.11.26. 07:52

Tisztelt autójogász!

Kérdésem a következő lenne. Október elején zebránál hátulról nekem jöttek, a vétkes sofőr elismerte a kárt, biztosító is fizetett. A kocsit gazdasági totálkárra vették, ezért új autót kellet vennem. A biztosító viszont nem akarja nekem kifizetni az átírási költségeket, pedig hasonló köbcentis autót vettem. Jogosan nem fizet a biztosító (köbe) vagy erre van esetleg jogszabály?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

Hivatkozással a levelére az átírási költségek térítése gazdasági totálkárt szenvedett gépjármű helyett vásárolt azonos kategóriájú gépjármű esetén az úgynevezett járulékos kárigények kategóriájába tartozik és mint ilyen a balesettel összefüggésben merült fel, tehát térítésére vonatkozólag forduljon panaszlevélben a biztosítótársasághoz kárszámra történő hivatkozással, mert a gépjármű kötelező felelősség biztosítási szerződések alapján rendezendő károkat szabályozó törvényi rendelkezés egyértelműen fogalmaz a járulékos kárigények térítésével kapcsolatosan is.

Üdvözlettel: Horváth László www.pba.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.