Hogyan állhatok el az adás-vételtől?

2015.11.26. 13:43

Tisztelt Autójogász!

Autókereskedőn keresztül vettem egy autót, amelyet nem tudtam tökéletesen átnézetni. Mivel az első autóm szerettem volna megvenni és a családunknak még nem volt, úgyhogy idegen a helyzet.

Az autón 2 rozsdafolt volt az alján, és megmondták, hogy egy gyertya cserét csináljunk meg, meg persze az alapdolgok. Haza hoztuk, 45 km-t jöttünk vele hazáig, másnap már nem indult. Úgy voltunk vele, hogy a gyertya és az aksi lehet a baj. Kicseréltük, útközbe rájöttünk, hogy a váltó is egy helyen szorul, azóta csak költünk rá, de be sem indul.

Most jutottunk arra a pontra, hogy nem foglalkozunk vele visszavisszük, a vásárlás óta 6 nap telt el, beleértve a hétvégét is. Mit tehetünk, hogy adhatjuk vissza, vagy hogy kaphatjuk vissza a pénzünk?

Köszönettel, Gábor.

Kedves Gábor!

Azt javaslom, hogy vigyék el a kocsit egy szerelőhöz, írják össze, hogy mik a hibás tételek és mielőbb jelezzék írásban, igazolható módon a kereskedőnek az észlelt hibákat. Kérjék, hogy a kereskedő javítsa meg az autót és hozza működőképes állapotba.

Ha ezt nem akarja, vagy nem tudja megtenni és a kocsi később sem lesz működőképes, akkor érdekmúlásra hivatkozva elállhat a szerződéstől, természetesen írásban, igazolható módon. Ebben az esetben a pénzük visszajár.

Tisztelettel dr. Erdey Péter