2015.12.07. 17:36

Tisztelt Autójogász!

Örökség útján kapott Opel Campo (2,5 t) kisteherautóval közlekedem. Mint magánszemély nem szállítok vele semmit díjazás ellenében. 2000-ben még kellett menetlevelet vezetnem, a rendőr is kérte.

Olvasva honlapjukat úgy látom, hogy ez a kötelezettség valamikor megszűnt, ez elkerülte a figyelmemet. Szeretném megkérdezni ennek a rendeletnek a számát, idejét ha valóban nem kell menetlevelet vezetnem.

Mi a helyzet, ha saját célra, mondjuk hazaviszek valamit egy fatelepről? Köszönöm szépen válaszukat.

Tisztelettel: Szabó Gyula

Tisztelt Szabó Gyula!

A közúti közlekedési szolgáltatásokról és a közúti járművek üzemben tartásáról szóló 89/1988. (XII. 20.) MT rendeletet a 158/2008. (VI. 10.) Korm. rendelet módosította, így 2008. július 1-től nem kell menetlevelet vezetni a magántulajdonban lévő tehergépkocsira. Amennyiben magánszemélyként saját célra, saját tulajdonú árut szállít, akkor sem kell menetlevél.

Üdvözlettel dr. Erdey Péter

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.