Mindenki nálunk fordul meg, mit csináljak?

2016.12.19. 13:59

Tisztelt Autójogász!

Olyan problémával fordulnék önhöz, hogy ahol lakunk (családi házas övezet vidéki megyeszékhely) az út elég keskeny, 2 személyautó épp elfér lassan egymás mellett. Ezért a kapu úgy lett kialakítva nálunk hogy bentebb esik a kerítés vonalától, hogy akár meg is lehessen állni, kapunyitás nélkül, az úton közlekekedők zavarása nélkül. Az út keskenysége miatt gyakorlatilag minden autó a mi kapunk előtt, a kocsibehajtónkban fordul meg.

Ami egész nap és még éjszaka is nagyon zavaró, bosszantó. Képesek még a kirakott kukát is arrébb rakni, hogy meg tudjanak fordulni. Mit tudnék tenni ez ellen hogy jogilag ne érhessen kár. Lezárhatom egy láncal,vagy barmilyen fizikai akadállyal! Az út szélétől mennyi helyet kell biztosítanom? Milyen megoldás van erre? Köszönöm mielőbbi válaszát.

Üdvözlettel: Tamás

Ha a kapu úgy lett kialakítva, hogy az Ön ingatlanából beljebb létesített kapubejárót, csak azért, hogy meg tudjon állni a kapuja előtt, akkor addig a vonalig, amíg az ingatlan határa található, egy láncot kifüggeszthet, de mindenképpen ezt egy táblával jelezni kell (láthatóvá kell tenni).

Egy gond van ezzel, hogy mások - akik korábban ott megfordultak - azt fogják hinni, hogy ezt jogtalanul tette, így elképzelhető, hogy megpróbálják onnan eltávolítani, mint ahogy a kukát is arrébb teszik. Ez esetben javaslom, hogy a táblán jelezze, hogy telekhatár, vagy magánterület. Ha ez sem segít, akkor sajnos döntenie kell. Vagy tűri a hangzavart, vagy kihozza a kaput a kerítés vonalába

Tisztelettel dr. Erdey Péter www.assisco.hu