A kutas rontott, jött a pótdíj, én pedig nem értem az egészet

2020.08.09. 14:38

das header

Tisztelt Autójogász,

A napokban használtam az autópályát Tiszaújváros-Budapest, természetesen matricát vásároltam! Kaptam egy felszólítás pótdíjfizetésre...

Mikor ellenőriztem a bizonylatot, észrevettem hogy a felségjel RO. A vásárláskor kérdezték hogy helyes a rendszám, helyes is volt csak senki nem kérdezte hogy a felségjelzés is helyes... A kérdésem az hogy miért kell 1470 ft. fizetni az átírás eljárási díját?

Én mind magyar állampolgár vásárolok magyar benzinkútnál pálya matricát magyar rendszámra miért kell foglalkozni a felségjellel? Kérdezném a véleményét.

Üdv

Ferenc

Kedves Ferenc!

Azért kell vele foglalkoznia, hogy ne kelljen utólag ezzel töltenie az idejét és erre költenie a pénzét. Természetesen elsősorban az üzemanyag töltőállomás alkalmazottja hibázott, de mivel a gépjármű üzemeltetéséért ön felel, ezért a jog elvárja a kellő figyelmet és együttműködést, az adatok ellenőrzését.

Javaslom, intézze el a helyesbítést, ennek költsége még mindig sokkal kisebb a pótdíjnál, majd kérje a benzinkutat üzemeltető személytől (Xy Kft., Bt.) a költsége megtérítését egy írásos panasz formájában.

Üdvözlettel:

Autójogász

Az Autójogász nem bíróság, és a fenti írás egy általános jellegű tájékoztatás, amely a kérdező által megadott információkon alapul. Vagyis hivatalosan fogalmazva: nem lehet teljes körű, és nem minősül egyedi jogi tanácsnak, mert nem biztos, hogy ismerjük az ügy összes részletét, és lehetnek olyan apróságok, amelyek ismeretében az itt közölt választól gyökeresen eltérő vagy akár teljesen ellentétes véleményt fogalmaznánk meg. Ezért ha bírósághoz fordulna, a konkrét ügyével kapcsolatban mindig keressen meg előtte egy hasonló ügyekben jártas jogászt, és kérje ki a tanácsát, mert nem szeretnénk, ha egy rosszul értelmezett Autójogász-válasz miatt kellene bíróságra szaladgálnunk.