A végrehajtó lefoglalná az autómat, de már eladtam

2020.12.15. 17:15

das header

Tisztelt Autójogász!

A mai napon kaptam egy végrehajtói levelet melyben közli, hogy lefoglalta a nevemen lévő xxx autót és 15 napon belül adjam meg a fellelhetőség helyét.

Az autót egy hónapja eladtam, de fogalmam sincs, hogy átíratták-e már a vészhelyzet miatt korlátozottan működő Kormányablakok valamelyikében.

Én is be akartam jelenteni az eladást 8 napon belül, csak éppen sehol nem veszik fel a telefont a Kormányablakokban, személyesen pedig nem lehet bejutni.

A gépjárműkeresőben megnéztem - ott rögzítve van, hogy lefoglalás alatt.

Viszont forgalomban van.

Ebben az esetben mi tévő legyek?

Értesítsem azt, akinek eladtam?

Üdvözlettel,

András

Kedves András!

Azt nem tudom, miért nem tudott bejutni az ország egyetlen járási hivatalába sem, mindenesetre ügyfélkapu regisztráció birtokában weben keresztül is elintézheti az ügyet a magyarorszag.hu weboldalon.

A végrehajtónak mindenképpen szíveskedjen választ adni, csatolja be az adásvételi szerződés másolatát, és ha lehet, a bejelentés tényét is igazolja (akkor is, ha ez már elkésett).

A vevőt is értesítse a fentiekről. Amennyiben az értékesítésre a foglalás hatálya előtt sor került, a vevő kérheti a gépjármű foglalás alóli feloldását vagy ez iránt pert indíthat a végrehajtást kérővel szemben.


Üdvözlettel:

Autójogász

Az Autójogász nem bíróság, és a fenti írás egy általános jellegű tájékoztatás, amely a kérdező által megadott információkon alapul. Vagyis hivatalosan fogalmazva: nem lehet teljes körű, és nem minősül egyedi jogi tanácsnak, mert nem biztos, hogy ismerjük az ügy összes részletét, és lehetnek olyan apróságok, amelyek ismeretében az itt közölt választól gyökeresen eltérő vagy akár teljesen ellentétes véleményt fogalmaznánk meg. Ezért ha bírósághoz fordulna, a konkrét ügyével kapcsolatban mindig keressen meg előtte egy hasonló ügyekben jártas jogászt, és kérje ki a tanácsát, mert nem szeretnénk, ha egy rosszul értelmezett Autójogász-válasz miatt kellene bíróságra szaladgálnunk.