Kátyúprobléma

2004.11.30. 13:36

Tisztelt Autójogász!

Júniusban vásároltunk egy új Skoda Fabia Combi személygépkocsit. Két hétre rá szervizbe kellett vinni, mert a kormány balra húzott kicsit. Beállították a futóművet, garanciálisan.

Most ismét előjött ugyanaz a probléma, viszont mikor közölték, hogy 7000 Ft-ot kell fizetnünk, mert szerintük "mechanikai behatás érte", vagyis kátyúk miatt ismétlődött meg a probléma, nem igazán tartottam korrektnek. Ezek szerint egy 2 hetes kocsinál már előjöhet a "kátyúprobléma" annak ellenére, hogy óvatosan, kímélve lett vezetve? Szerintem ez nem korrekt, mivel a kocsi még bőven garanciális. Persze mi nem tudjuk bizonyítani egy szerelővel szemben, hogy mitől lehet a gond. Kérem, írja meg véleményét, jogos-e a felháborodásunk?

Tisztelettel:

Nocy

Tisztelt Nocy!

A felháborodásuk mindenképpen jogos, ha nem a szerviz eljárása miatt, akkor a kátyuk miatt. Ha úgy vélik, hogy a szerviz jogtalanul járt el és vissza kívánják követelni a javításért kért összeget, tudakozódjanak egy másik szervizben vagy szakembernél, ha kapnak biztatást, forduljanak gépjárműszakértőhöz, aki szakvéleményt mondhat ebben a kérdésben. Ez a hiba a jövőben is megismétlődhet és újra fizethetnek.

Tisztelettel:

Dr. Bodolai László