Visszatekert kilométeróra, hamis szervízkönyv

2004.03.16. 16:12

Tisztelt Uram,

Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy 2003.júliusában vásároltam egy 98'as Ford Mondeót a nagykanizsai Ford márkakereskedésben. Ezt az autót 126000km-el vettem meg. A szervizkönyv is ezt látszott igazolni amit természetesen a Ford állított ki csak nem a kanizsai, hanem a keszthelyi akinek a vezetőéjé volt ez az autó.

Folyamatosan jöttek elő az autón a hibák és én ráköltöttem több mint 500.000Ft-ot. Pedig az autón állítólag szinte minden ki volt cserélve 120000km-nél. a mai napon 143.000km-t mutat az óra benne.Csak a kocsiról kb. egy héttel ezelött kiderült, hogy 2002 áprilisában a kocsiban 331.000km volt.

Felkeresetem a kereskedőt és ügy néz ki, hogy visszacseréli, abban az esetben, ha nála vásárolok egy másik autót. Csak sajnos az árán nem tudtunk dűlőre jutni. Kérdésem az lenne,hogy milyen összeget tudok kifizettetni az autóért. a kocsit én akkor 2,05m Ft-ért vettem. Egyébként a kocsira kb. most is rá kellene költenem több száz ezer forintot, hogy jó legyen mert előzőleg össze volt törve és ahol újra lett festve ott veri a rozsda.

Ez Ön szerint és jogilag fair?

Köszönettel :

Péter

Tisztelt Péter!

A visszatekert kilométerórás autó eladása hibás teljesítésnek minősül, ön akár vissza kérhetné az autó vételárát is, és az igazoltan ráfordított összeget. Arról nem is beszélve, hogy a hamisított szervizkönyv akár a magánokirat hamisítás gyanúját is felveti. A kereskedő eljárása sem jogilag, sem egyéb módon nem korrekt.

Üdvözlettel:

Dr. Bodolai László