UFO lámpa felszerelése

2004.01.27. 16:11

Kellemes aktuális napszakot!

Avval tisztában vagyok, hogy a rend szigorú őrei nagyon nem akceptálják a kék fény használatát a gépkocsikon, és itt nem a kék villogóra, hanem a kocsi alatt elhelyezett neonokra, a szélvédőmosoba beépített ledekre gondolok. Evvel kapcsolatos az első két kérdésem:

- Mi van akkor, ha a kocsi alatt elhelyezett KÉK neon nem látszik, csak a kocsi alá vetülő fénye. - Mi van akkor, ha a kocsi alatt elhelyezett neon PIROS szinü, mert azt lehet használni. Tehát arra vagyok kiváncsi, hogy szabályozza-e valami, hogy a kocsin elhelyezett fényforrás merre világítson.

Üdv:

Máté

Tisztelt Máté!

A gépjárművekre felszerelhető világítóeszközökről a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről szóló 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 37 §-a rendelkezik. A rendelet szerint járművön csak olyan fajta, olyan színű, oly módon elhelyezett és annyi világító-, illetőleg fényjelző berendezést szabad alkalmazni, amilyent és amennyit a rendelet előír vagy megenged. Az UFO neon fényforrás nincs felsorolva. Üdvözlettel:

Bodolai László