Felvett rongálás

2003.12.02. 16:23

Tisztelt TC!

Az eset a Betéti Társaságom egy szem autójával esett meg. Leparkoltam a Média Markt áruház parkolójába Budaörsön. Jobbja mellettem egy fehér taxi állt, benne ült a sofőr. Nem voltam benn sokáig. Mire kijöttem a taxi nem volt ott. Mikor tovább mentem pár száz méter múlva ismét meg álltam egy másik áruháznál, és akkor vettem észre, hogy az autóm jobb elején meghorzsolták a sárvédő ívet, és a sárvédő lemezt. Eszembe jutott az előző parkoló, hát egyből visszamentem. Pont oda visszaálltam, ahol voltam. Beszéltem az őrökkel, majd a biztonságiak vezetőjével. Van kamera a parkolóban, segítsenek megtalálni a tettest. Tisztáztuk, hogy pont a jobb oldal nem látszik a kamerából, de a kiforduló autó mindenképp. Az őr közölte velem az úr, hogy nem adhatja ki a kazettát, és meg sem nézhetem. Tegyek feljelentést a rendőrségen, nekik kiadhatják. Megtettem. A rendőrség egy hónap múlva ki kérte az anyagot, a biztonságiak, pedig közölték, hogy már letörölték a kazettát. Ha tudják a biztonságiak, hogy esemény történt miért nem tesznek legalább feljegyzést az esetről, vagy teszik félre a kazettát?
A kár nem igazán nagy, mivel az autó nem horpadt, csak a fényezés sérült. De ez az eredeti gyári fénye; és ritka az olyan autó ami 3 évet 120 e km-t így átvészel. Bosszant az eset, és nem tudom kihez, forduljak!

Üdv:

B Gábor

Tisztelt Gábor!

Az való igaz, hogy a biztonsági szolgálat nem köteles kiadni magánszemélynek a biztonsági kamera felvételeit, és 30 nap után a felvételt meg is kell semmisíteni. Talán ha írásban fordult volna az áruház vezetőjéhez, akkor valószínű, hogy félretették volna a kazettát a rendőrség megkereséséig. Sajnos az ön esetében nincs mit tenni, hacsak a rendőrség máshonnan nem szerez adatot a rongálóról, de ennek nem sok esélyt adok.

Üdvözlettel:

Dr. Bodolai László