Helyszini bírság járdán parkolás miatt

2004.11.30. 13:12

Tisztelt Autójogász!

A Közterület-felügyelettől kaptam helyszíni bírságot kirovó levelet járdán parkolásért. Minthogy az autó a Bt-mé, mellékeltek egy adatközlő lapot is, amivel közölhetem, hogy (szerintem?) ki követte el a szabálysértést. A kérdéses időpontban igazolhatóan külföldön tartózkodtam, a Bt-ben más közreműködő nincs. Ugyanakkor nincs jogosítvánnyal rendelkező családtagom se (habár attól még vélhetem, hogy anélkül vezette egyikük az autót, és védelmében megtagadhatom a tanúvallomást). Ha nem fizetem be, és nem küldöm vissza az adatközlőt, szabálysértési eljárás indul, de nem érzem úgy, hogy a tettes személye kideríthető lenne. Jól gondolom?

Köszönettel:

(gör)

Tisztelt (gör)!

Sajnos nem értünk egyet. Hozzátartozóira ugyan nem köteles vallani, azonban ha sem Ön, sem más személy nem vállalja a felelősséget a szabálysértés elkövetéséért, akkor a szabálysértési hatóság feltehetően a tulajdonos vagy üzembentartó felelősségét fogja megállapítani. Legrosszabb esetben még arra is számíthat, hogy az adatközlés indokolatlan megtagadása miatt a szabálysértési hatóság hat hónap időtartamra kezdeményezi a gépjármű kivonását a forgalomból.

Tisztelettel:

Dr. Bodolai László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.